Ga naar hoofdinhoud
Zaaloverzicht van de opstelling tijdens de tentoonstelling ON THE SPOT.

Inspire fellows

Programmering speciaal voor jongeren

Voor en door jongeren

Het Frans Hals Museum geeft met het Inspire Fellows project jongeren de mogelijkheid om onderdeel te worden van een programma waar zij zelf de koers bepalen. De Programmamaker Jongeren van het museum werkt voor en samen met 15 tot 18 jarige Haarlemmers om met een serie experimenten te onderzoeken hoe het museum relevanter kan worden voor 15 tot 18 jarigen. De programma’s worden in co-creatie met jongeren ontwikkeld.

Zaaloverzicht van de opstelling tijdens de tentoonstelling ON THE SPOT.

Inhoud

De inhoud van de programma’s wordt bepaald door de jongeren. Op deze manier wilt het Frans Hals Museum jongeren een plek bieden waar zij via kunst hun perspectieven en verhalen kunnen delen met de buitenwereld. Er wordt ook samengewerkt met verschillende culturele organisaties en kunstenaars uit Haarlem.

Heb je zelf een leuk idee? Neem dan contact op met Programmamaker Jongeren, Karim Selim.

Inspire Fellows wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 Extra.

ON THE SPOT, december 2023

Het eerste project binnen Inspire Fellows was ON THE SPOT. Hoe kijken jongeren naar de stad? Wat kan anders? Wat zouden zij in de toekomst willen zien? In de tentoonstelling ON THE SPOT lieten elf Haarlemse jongeren zien wat hun perspectief op Haarlem is door middel van graffiti en analoge fotografie. Dit deden zij in samenwerking met kunstenaar Ben Plummer en fotograaf Martijn Kuyvenhoven.

Groepsfoto van de jongeren die mee hebben gedaan aan de tentoonstelling ON THE SPOT - Paik van Schagen

“Ik vond ON THE SPOT een goed project omdat het kansen geeft aan jongeren om te verbinden met de stad Haarlem. Zelf vind ik het ook heel tof dat Stoked en het Frans Hals Museum op zoek zijn naar creative jongeren. Ze geven deze mensen een plek om zich te ontwikkelen en te netwerken."

Max, 20 jaar

OUTSIDE THE BOX, JUNI 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 vond het Kunst & Cultuur festival OUTSIDE THE BOX plaats. Dit evenement is voor en door jongeren uit Haarlem opgezet in samenwerking met het Frans Hals Museum en Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Er waren opkomende, jonge artiesten uit de regio (Scuba Dawg & Sirum, Laura Sjin, Fleebag en Milolaathetlukken), er was een workshop van stripauteur Schwantz, je kon je eigen sieraden met Infuse maken, vintage designer & upcycle kleding bij Loré Loré Atelier shoppen en een muzikale tour door het museum volgen.

Groep jongeren die kunst en cultuur festival outside the box organiseerde.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief