Ga naar hoofdinhoud
Vrouwelijke bezoeker op krukje voor schilderijwand Frans Hals Museum.

Toegankelijkheid

Op deze pagina vind je informatie over toegankelijkheid voor mensen met een (lichamelijke) beperking

Mis je iets?

Onderstaand vind je informatie over een toegankelijk bezoek aan het Frans Hals Museum. Mis je informatie of wil je iets vragen of overleggen voordat je naar het museum komt? Mail dan naar info@franshalsmuseum.nl of bel naar 023 511 57 75.

Vrouwelijke bezoeker toont Sunflower keycard in het Frans Hals Museum.

Rolstoelgebruik

Frans Hals Museum (Groot Heiligland) is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen en loopfietsen. De zaal van het 18de-eeuwse poppenhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Beide locaties beschikken over een aangepast toilet.

Locatie HAL
Locatie HAL is ook grotendeels te bezoeken met een rolstoel, alleen de derde verdieping niet. Locatie HAL is helaas niet toegankelijk voor scootmobiels.

Je kunt ook een rolstoel reserveren via info@franshalsmuseum.nl of tel nr 023-5115775. We zetten er met plezier één voor je klaar. Let op, het wegdek voor beide museumlocaties is hobbelig en loopt af.

Gratis toegang begeleiders

Begeleiders van mensen met een (lichamelijke) beperking krijgen gratis entree. Meld je bij aankomst bij een van onze collega's in de entreehal. Deze persoon helpt je graag verder.

Meeneemkrukjes

Er zijn opklapbare, lichtgewicht krukjes te leen voor wie lang staan niet gemakkelijk gaat. Vraag aan de balie naar de beschikbaarheid. In verschillende zalen staan bovendien bankjes om even te kunnen zitten.

Hulphonden

Het museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond.

Sunflower Keycord

Onze medewerkers zijn bekend met het Sunflower Keycord. Dit is een keycord voor mensen met een onzichtbare beperking, zoals autisme, Alzheimer, dementie, chronische pijn en PTSS (Posttraumatisch stresssyndroom). Heb je een Sunflower Keycord? Neem deze mee naar je museumbezoek.

Rugtassen

Rugtassen en grote handtassen mogen niet het museum in. Wil je om medische redenen graag je tas mee het museum in nemen? Meld dit dan aan de balie bij je bezoek.

Verschoonruimte

In het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland is een verschoonruimte aanwezig.

Bereikbaarheid

Vlakbij het Frans Hals Museum vind je verschillende aangepaste parkeerplaatsen.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief