Ga naar hoofdinhoud
Vrouwelijke bezoeker luistert via de gratis audiotour naar het verhaal over het kunstwerk.

Audiotours

Mannelijke bezoeker luistert via de gratis audiotour naar het verhaal over het kunstwerk.

Topstukken audiotour

Ontdek de Topstukken van het Frans Hals Museum met de gratis audiotour. Kom meer te weten over de meest bijzondere werken uit de collectie. De tour is op eigen tempo te volgen.

De gratis audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Kun je er niet genoeg van krijgen? Alle verhalen zijn ook thuis te luisteren via MapMyVisit.

De Dikke Doe- en Luistertour | Kinderaudiotour vanaf 6 jaar

De Dikke Doe- en Luistertour is een tour voor en door kinderen vol kunst, verhalen en opdrachten. Speel onderweg een quiz, luister naar weetjes over schilderijen die je tegenkomt, ga lekker zitten voor een spannend verhaal óf ga zelf aan de slag. Bijna alle zintuigen worden geprikkeld: je kunt natuurlijk goed kijken, maar op sommige plekken mag je ook ruiken en voelen!

“Een hele leuke kidsroute met veel leuke opdrachten en verhalen”

Emily, 11 jaar

Kind ruikt het schilderij door de geur in het paneel van de Dikke Doe- en Luistertour.

Audiotour The Art of Drag

Bij de tentoonstelling The Art of Drag is een gratis audiotour beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. In de audiotour komen de conservatoren van het Frans Hals Museum en een aantal mensen uit queer-, drag- en ballroomgemeenschappen aan het woord. Persoonlijke verhalen geven verdieping en een perspectief van geleefde ervaring bij de kunstwerken in de tentoonstelling.

Sin Wai Kin, Tell me everything you saw and what you think it means, 2018, Frans Hals Museum, Haarlem

“Als ik naar het werk kijk, ben ik allereerst blij dat een dragartiest in het museum hangt, in een andere ruimte dan waar we normaal zichtbaar zijn. Dat we niet worden gezien als entertainment maar echt als kunstvorm,” aldus Venus Bijleveld over het werk Tell me everything you saw, and what you think it means (2018) van Sin Wai Kin (1991).

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief