Ga naar hoofdinhoud
Vrouwelijke bezoeker kijkt naar Wishing on a Star van Iriée Zamble.
Vaste collectie

Topstukken

Vaste collectie

Datum

Altijd te zien

Locatie

Frans Hals Museum

Doelgroep

Volwassenen, Jongeren

Van Leyster tot Israels, van Toorop tot Zamblé

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Bij ons vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruisdael. Maar je ontdekt ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Isaac Israels, Charley Toorop, en Dana Lixenberg.

Kom naar het Frans Hals Museum en waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen. Drie werken van Frans Hals die tijdelijk te zien waren in het Rijksmuseum, zijn recent teruggekeerd naar het Frans Hals Museum. Het gaat om twee van zijn levendige en kleurrijke schuttersstukken, het Feestmaal van de officieren van de Sint Jorisschutterij, uit 1616 en 1627, en de Regentessen van het Oudemannenhuis uit 1664.

Wist je dat hij zichzelf ook een plekje gaf op 1 van zijn schuttersstukken? Om de schilder achter de werken te kunnen zien, mag een uitstapje naar Haarlem niet missen!

"Enorm genoten van de collectie, de beschrijvingen erbij, de bijzondere inrichting per zaal en thema.”

Anoeska & Gerard (gastenboek)

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief