Ga naar hoofdinhoud
Selfie van Frans Hals: Frans Hals, Officieren en onderofficieren van de St. Jorisschutterij, 1639, Frans Hals Museum, Haarlem.
Vaste collectie

Meer van Frans Hals

Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook heeft rondgelopen

Datum

Altijd te zien

Locatie

Frans Hals Museum

Doelgroep

Volwassenen, Jongeren

Beroemdste schilder van Haarlem

Kom naar het Frans Hals Museum en waan je even terug in de tijd in het gebouw waar Frans Hals zelf ook heeft rondgelopen en wiens regenten hij heeft geschilderd. Om de schilder achter de werken te kunnen zien, mag een uitstapje naar Haarlem niet missen! Wist je dat hij zichzelf ook een plekje gaf op 1 van zijn schuttersstukken?

“Lange tijd niet zo vermaakt in een museum over schilderkunst. Heel erg interessant verteld hoe en wat Frans Hals en betrokkenen deden. 100% aanrader.”

Simon (Google)

Frans Hals zijn losse stijl

Frans Hals is één van de beroemdste en meest vernieuwende Hollandse schilders uit de 17de eeuw. Hij bracht mensen in beeld in een opvallend losse stijl. Zo kregen zijn portretten beweging en levendigheid. Het Frans Hals Museum beheert 12 schilderijen van Frans Hals, dat is de grootste verzameling ‘Halsen’ ter wereld.

Frans Hals, Vergadering van de officieren en onderofficieren van de Cluveniersschutterij, 1633, Frans Hals Museum, Haarlem

“Het was leuk want ik ga mijn werkstuk over Frans Hals maken en nu heb ik weer meer informatie”

– Hedwig, 9 jaar

Het Fenomeen

Frans Hals' vlot geschilderde, levendige portretten van échte mensen inspireren al eeuwenlang bezoekers én andere kunstenaars. Bekende moderne kunstenaars zoals Manet en Van Gogh reisden zelfs naar Haarlem om zijn groepsportretten van schutters en regenten te bewonderen.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter Frans Hals? In het Frans Hals Museum Groot Heiligland vind je Het Fenomeen Hals. De video-installatie vertelt het biografische verhaal over Frans Hals. Maak in 15 minuten kennis met Frans Hals en ontdek daarna zijn meesterwerken in het museum.

“Mooi museum, oude werken en hedendaags naast elkaar. Niet heel groot, maar meer dan genoeg te zien. De uitleg in de film over Frans Hals was heel interessant.” – Barbera (TripAdvisor)

Still uit Het Fenomeen in het Frans Hals Museum.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief