Ga naar hoofdinhoud
Vrouwelijke bezoeker kijkt naar hedendaagse kunst.

Nalaten

Nalaten is een bijzondere manier van geven

Verschillende opties

Nalaten is een bijzondere manier van geven. De erfenis van Frans Hals zelf kun je dagelijks zien in het museum. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden om het Frans Hals Museum als kunstliefhebber iets na te laten?

Twee bezoekers kijken naar een kunstwerk van Judith Leyster.

Jouw persoonlijke wensen

Benoem jij ons tot (mede) erfgenaam, dan laat je een erfdeel of percentage van je vermogen na aan het museum. Omdat het Frans Hals Museum een culturele ANBI-status heeft, hoef je over jouw gift geen erfbelasting af te dragen. Wij helpen je graag bij het zorgvuldig formuleren van jouw persoonlijke wensen.

Je kunt ook een object schenken. Het museum is ontzettend blij met dit soort giften. We moeten echter ook selectief zijn bij het verwerven van nieuwe objecten. Daarom kunnen we alleen objecten aanvaarden die passen in ons collectiebeleid.

Twee vrouwelijke bezoekers kijken naar een kunstwerk over Haarlem van Berckheyde.

Erfstelling of Legaat

Je kunt in jouw testament kiezen tussen een erfstelling en een legaat aan een culturele instelling. Erfstelling is de optie waarbij het Frans Hals Museum een erfdeel ontvangt: een bepaald deel of percentage van je nalatenschap.

Een legaat houdt in dat je een vooraf vastgesteld bedrag in geld of een goed (zoals een huis of schilderij) nalaat aan het Frans Hals Museum. Via een legaat kun je in jouw testament zelf omschrijven welk deel van je erfenis je precies wenst aan ons na te laten.

TESTAMENT OPSTELLEN

Wanneer je specifieke wensen hebt over de verdeling van jouw nalatenschap, zal een notaris dit voor je vast moeten leggen in een testament. Als je het Frans Hals Museum in je testament hebt opgenomen, horen wij dit graag. Zo kunnen we je immers bedanken en uitnodigen in het museum, mocht je dat op prijs stellen.

Contact

Martijntje van Schooten informeert je graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Mail Martijntje

Medewerker Particuliere Donateurs van het Frans Hals Museum, Martijntje van Schooten.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief