Ga naar hoofdinhoud
Museumgebouw Frans Hals Museum locatie HAL vanaf de buitenkant.

Dagje Haarlem

Haarlem: bekend om de historische binnenstad, verschillende musea, culinaire kwaliteit, gezellige terrassen, aantrekkelijke winkels en het strand om de hoek.

Bezoek het Frans Hals Museum

Natuurlijk kun je het Frans Hals Museum, hét kunstmuseum van Haarlem, niet overslaan tijdens een dagje in onze stad. In onze monumentale panden in de historische binnenstad vind je 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst. Je vindt hier de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld en meer.

Museumgebouw Frans Hals Museum vanaf de buitenkant.
Brownie en koffie in museumcafé Cleeff.

Museumcafé Cleeff Frans Hals

Bij Cleeff Frans Hals geniet je van heerlijke koffie en huisgemaakte lunch en taart, binnen én buiten op het terras in de patio. Of haal een koffie to-go voor onderweg.

Doe de Frans Hals Podwalk

Stap in de wereld van Frans Hals en verdiep je verder na je bezoek aan ons museum. Frans Hals liep op dezelfde plekken rond waar jij nu rondloopt. Waar woonde en werkte hij? Wie waren zijn opdrachtgevers? Hoe was zijn leven in Haarlem?

Bezoekers bij het Frans Hals Museum lopen met de plattegrond van de Podwalk.
Exterieur van de Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem

Grote of St.-Bavokerk

De Grote Markt is het hart van Haarlem. De Grote of St.-Bavokerk torent overal bovenuit, inclusief een carillon dat nog altijd zijn zilverige klanken over de stad strooit. Hier ligt Frans Hals begraven. Hij overleed in 1666, ruim 80 jaar oud.

De Gouden straatjes

De Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. Om alle straatjes te ontdekken, zijn er speciale winkelroutes gemaakt, zoals de vintage route en de duurzame route. Verkrijgbaar bij het VVV kantoor of hier te downloaden.

Zijlstraat in Haarlem, een van de gouden straatjes.
Molen de Adriaan in Haarlem.

Vanaf het water

Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je beleeft de stad heel anders. Vaar langs historische gebouwen over de grachten en kom meer te weten over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Dinsdag t/m zondag geopend
van 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE HAL

Grote Markt 16, Haarlem

Tijdelijke tentoonstellingen met
moderne en hedendaagse kunst

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief