Skip to main content
Exterior of the Frans Hals Museum, Location HAL.

A day out in Haarlem

Haarlem: een stad met een gezellig historisch museum, verschillende musea, winkels, diverse restaurants en het strand om de hoek. Een stad die alles heeft. Kom je een dagje langs?

Bezoek het Frans Hals Museum

Natuurlijk kun je het Frans Hals Museum, hét kunstmuseum van Haarlem, niet overslaan tijdens een dagje in onze stad. Bij ons ontdek je 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst. Je vindt hier de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld en meer.

Exterior of the Frans Hals Museum.
Brownie and coffee at Cleeff Frans Hals museum café.

Cleef Frans Hals museumcafe

Bij Cleeff Frans Hals geniet je van heerlijke koffie en huisgemaakte lunch en taart, binnen én buiten op het terras in de patio. Of haal een koffie to-go voor onderweg.

Doe de Frans Hals Podwalk

Stap in de wereld van Frans Hals en verdiep je verder na je bezoek aan ons museum. Frans Hals liep op dezelfde plekken rond waar jij nu rondloopt. Waar woonde en werkte hij? Wie waren zijn opdrachtgevers? Hoe was zijn leven in Haarlem?

Visitors at the Frans Hals Museum walking with a Podwalk map.
Exterior of the Frans Hals Museum, Location HAL.

Grote of St.-Bavokerk

De Grote Markt is het hart van Haarlem. De Grote of St.-Bavokerk torent overal bovenuit, inclusief een carillon dat nog altijd zijn zilverige klanken over de stad strooit. Hier ligt Frans Hals begraven. Hij overleed in 1666, ruim 80 jaar oud. Het was een uitzonderlijk gebaar van erkenning dat Haarlem haar grootste en belangrijkste schilder gaf.

De Gouden straatjes

De Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. Om alle straatjes te ontdekken, zijn er speciale winkelroutes gemaakt, zoals de vintage route en de duurzame route. Verkrijgbaar bij het VVV kantoor of hier te downloaden.

Exterior of the Frans Hals Museum.
Visitors walking down the street on their way to the Frans Hals Museum.

Vanaf het water

Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je beleeft de stad heel anders. Vaar langs historische gebouwen over de grachten en kom meer te weten over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad.

FRANS HALS MUSEUM

Groot Heiligland 62, Haarlem


Open Tuesday – Sunday
11 AM – 5 PM

HAL

Grote Markt 16, Haarlem


Temporary modern and contemporary art exhibition

Stay Informed

Subscribe to our newsletter